Ukradena brončana Majka Božja s groba

Autor Zagorje.com

Iako je ŽC 112 Krapina zabilježio dojavu o provali u dvorac Veliki Tabor, iz Policijske uprave krapinsko – zagorske to su negirali. Ispalo je da je netko nestručno zatvorio vrata, a postoji mogućnost da su se vrata otvorila i zbog jakog vjetra koji je puhao

groblje.jpeg

Zagorska je policija u protekla 24 sata evidentirala dvije krađe i jedno kazneno djelo računalne prijevare. S groba u Desiniću u razdoblju od 9. siječnja do 9. ožujka nepoznati kradljivac ukrao je brončani kip u liku Majke Božje. Krađa se dogodila i u Bedekovčini gdje je iz obiteljske kuće u vlasništvu 48-godišnjeg muškarca otuđeno više tisuća kuna. Izgubivši novčanik 53-godišnjakinja je ostala i bez nekoliko tisuća kuna jer je onaj tko je našao novčanik uzeo je karticu i podigao novac s bankomata.

Evidentirane su i tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta, a us klopu akcije "Manje oružja - manje tragedija", dvije su osobe koje su željele ostati anonimne, dragovoljno predale streljivo i  petarde. Jedna osoba je predala predala 109 komada raznog streljiva, a druga osoba je predala 25 komada patrona i 200 komada petardi razreda II.

Županijski centar 112 Krapina zabilježio je pozive zbog požara dimnjaka u Bedekovčini, požara raslinja i trave u Krapinskim Toplicama, ali i poziv zbog oštećenja imovine i prijetnji djelatnicima Centra Zajezda. 

Foto: Arhivska snimka

NAjčitanije