Ulovili Slovenca i Čeha s 'travom' pa ih novčano kaznili i protjerali

Autor

Dvadesettrogodišnjeg Slovenca koji je namjeravao za vikend ući u Hrvatsku s prtljagom 'začinjenom' sa 7 grama marihuane

droga_trava.jpg

Dvadesettrogodišnjeg Slovenca koji je namjeravao za vikend ući u Hrvatsku s prtljagom 'začinjenom' sa 7 grama marihuane spremljene u plastičnu vrećicu, vozeći se kao suvozač u osobnom automobilu, otkrili su službujući organi Graničnog prijelaza Lupinjak i promptno ga odvezli na Prekršajni sud u Krapini gdje je pravomoćno osuđen na novčanu kaznu, a izrečena mu je i uobičajena zaštitna mjera protjerivanja u trajanju od šest mjeseci.

Kažnjen je s nešto manje od 2.000 kuna, a troškovi su mu uvećani i prisilnim transportom do granice, koji stoji razmjerno utrošku benzina i 'usluge'.

Ista kazna je snašla i njegovog vršnjaka, Čeha koji je također na ulasku u našu domovinu, ali preko GP Macelj, pregledom autobusa kojim se vozio te njegove osobne prtljage, otkriven s nedozvoljenom zelenom materijom. Skrivao je 2,3 grama marihuane u metalnoj kutijici.

Kako on nije imao novaca za podmirenje kazne, odveden je na pet dana u zatvor. I on je protjeran na šest mjeseci, u skladu sa zakonom o strancima, a neće moći k nama sve dok ne podmiri i trošak prisilnog transporta do granice. Inače, novčana kazna i protjerivanje je tek početak procesa protiv ovih mladića jer će biti i kazneno gonjeni.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr

NAjčitanije