Umjesto dionica, Andabak će ipak dati 51 milijuna kuna gotovine

Autor

Zagorsko Županijsko poglavarstvo na svojoj je današnjoj sjednici prihvatilo neke izmjene u realizaciji projekta javno-pr

p_466532pub expres-andabaka-bosnar (600 x 400).jpg
Zagorsko Županijsko poglavarstvo na svojoj je današnjoj sjednici prihvatilo neke izmjene u realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva Zdravstveno-turističkog centra Stubičke Toplice. Na svojoj 56. sjednici, održanoj 12. ožujka ove godine, Poglavarstvo je predložilo Županijskoj skupštini da odobri zaključivanje Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju ovog projekta.

Nakon toga 15. travnja na sjednici Županijske skupštine održana je i rasprava o Projektu Stubičke Toplice. U skladu s raspravom sa sjednice Sunce koncern d. d. Zagreb u vlasništvu Jake Andabaka, kao odabrani privatni partner u ovom projektu, predložilo je izmjene u članku 7. i članku 16. ovog ugovora.

Promjena se odnosi na to da privatni partner Sunce osiguranje u temeljni kapital društva ne unosi dionice Zlatnog rata d. d. nego 51.290.411 kuna gotovine.

Druga promjena sastoji se u tome da je dodana i jedna nova točka, koja jasno definira da će se u slučaju ispunjenja uvjeta iz članka 15. ugovora za unos bolnice u sastav projekta, konačni odnos udjela Županije i privatnog partnera odrediti tako da se prije toga uskladi osnovna vrijednost bolnice i iznos ukupnih ulaganja privatnog partnera.

Pregovarački županijski tim jednoglasno je prihvatio navedeni prijedlog privatnog partnera za izmjene ovog ugovora.
Ovaj bi se projekt, vrijedan otprilike 110 milijuna eura, trebao realizirati u sljedeće četiri godine te bi, prema njemu, Stubičke Toplice dobile prestižni turističko-lječilišni centar u ovom dijelu Europe.

Na ukupno 220.000 četvornih metara namjerava se sagraditi hoteli s četiri i pet zvjezdica sa 880 kreveta, wellness centar s bazenima, termalna rivijera, ugostiteljsko-turistički centar, aqua park, sportska dvorana, objekti za odmor i stanovanje, ekoetnoselo s ugostiteljskim sadržajima te lječilišni dio s objektima specijalističke poliklinike. U hotelima i bolnici bit će ukupno 1180 kreveta..

Izvor: Večernji list
NAjčitanije