Unutar samo 6 sati u Zagorju su danas 202 vozača kažnjena za isti prekršaj

Autor ik
policija-

Policijska uprava krapinsko - zagorska u petak je od 10 do 16 sati provodila pojačani nadzor prometa, a rezultati te policijske akcije su pomalo nevjerojatni. Naime, u tih samo šest sati policija je utvrdila više od dvije stotine prometnih prekršaja, od čega se ogromna većina, njih čak 202, odnose na istu stvar, odnosno, na prekršaje vezane uz prebrzu vožnju.

"Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije, koja se provela na većem broju lokacija, policijski službenici utvrdili su ukupno 216 prometnih prekršaja, od čega 202 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj isteka važenja vozačke dozvole, jedan prekršaj isteka važenja prometne dozvole i osam ostalih prekršaja u prometu.", kažu iz PU krapinsko - zagorske.

Najveća izmjerena brzina izvan naselja utvrđena je na DC205 u Dubrovčanu od 141 km/h na dijelu ceste na kojem jograničenje 70, dok je najveća izmjerena brzina u naseljenom mjestu utvrđena u Vinipotoku, gdje je ograničenje, dakako, 50, a jedan je vozač tamo jurio čak od 110 km na sat.

Jedan od razloga što je tako velik broj utvrđenih prekršaja upravo broj prekršaja prekoračenja brzine možda leži i u tome što je upravo na brzinu vožnje policija posebnu pažnju posvetila u ovoj današnjoj akciji, no, ipak, moramo priznati da su rezultati uistinu poražavajući za zagorske vozače, tim više što se odavno zna da je brzina najveći i najčešći 'ubojica' na hrvatskim cestama.

Stog, vozači, 'smanjite gas' i čuvajte sebe i ostale sudionike u prometu.