Uspjeh udruge “Vino Zagorje” u Splitu

Autor


U Splitu je završen 11. poredu “GAST”, međunarodni vinski sajam na kojem su zapažen nastup imali zagorski

vino.jpg

U Splitu je završen 11. poredu “GAST”, međunarodni vinski sajam na kojem su zapažen nastup imali zagorski vinari.




Među vrsnim vinima poznatih vinara iz cijele Hrvatske, Austrije, Slovenije, Makedonije, Čilea te Srbije i Crne Gore, sa ukupno 9 vina predstavila se udruga “Vino Zagorje” koja okuplja najveće prozvođače vina s područja Krapinsko-zagoprske županije.

Kako smo saznali od predsjednika Dubravka Žerjavića, pinot sivi - predikatno vino iz 2002. tvrtke BODREN iz Huma na Sutli na splitskom se sajmu okitio zlatom. Prema ocjeni međunarodne komisije na čelu s dr. Jasminom Marić sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta, čak 6 vina članova “Vina Zagorje” dobilo je srebrne medalje – predikatni šardone tvrtke BODREN, traminac Josipa Cveka iz Pregrade, rajnski rizling Vinarije PREŠE, rajnski rizling i sovinjon Augusta Rebernjaka iz Huma na Sutli te rajnski rizling Dubravka Žerjavića iz Zlatara.

U kategoriji pjenušaca, Vladimir Dajak iz Oroslavja dobio je srebrnu diplomu za svoj pjenušac “Sermage” dok je među crnim vinima crni pinot “Vinarije Preše” dobio priznanje.Dobar nastup na GAST-u u Splitu imala je i tvrtka Petrač d.o.o. koja je za predikatni šardone dobila zlato dok su šardone i rajnski rizling nagrađeni srebrom.

Izvor: Radio Zlatar
NAjčitanije