Uspješna zagorsko- francuska kulturna suradnja

Autor

Prije četiri godine Krapinsko-zagorska županija, KUD-ovi, muzeji i umjetnici prvi su se puta uključili u program Dana hr

p_302686kuharic-txt.jpg
Prije četiri godine Krapinsko-zagorska županija, KUD-ovi, muzeji i umjetnici prvi su se puta uključili u program Dana hrvatske kulture koji se odvijaju u francuskoj pokrajini L´Aisne (l en), a koje je iniciralo Društvo francusko-hrvatskog prijateljstva sa sjedištem u gradiću Coucy-le-Chateau (kosi l šato) na čelu s njegovim predsjednikom Jean-Claude Dumontom (žan klod dimonom).

Ova je suradnja nastavljena već godinu kasnije, kada su u posjet našoj Županiji stigli umjetnici ove francuske regije, a surađivalo se i u drugim projektima.

Nastavak ove suradnje – koja osim zajedničkih projekata na području kulture i umjetnosti uključuje i one vezane uz zaštitu okoliša i turizam - bit će i službeno okrunjen potpisivanjem Povelje o suradnji dviju regija, koja će službeno biti predstavljena ove nedjelje, 7. listopada u Coucy-le-Chateau u okviru svečanosti prigodom 10 godina postojanja Dana hrvatske kulture.

O Povelji će govoriti županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak i predsjednik skupštine L´Aisnea g. Yves Daudigni (iv dodinji), a u programu će s područja naše Županije nastupiti zabočki mješoviti pjevački zbor te kulturno-umjetnička društva iz Velikog Trgovišća i Marije Bistrice.
NAjčitanije