Vakula: Čeka nas rekordnih devet dana

Autor Zagorje.com

Sutra će u sjevernim krajevima unutrašnjosti biti nešto svježije, ali i dalje relativno toplo.

toplo-vrijeme-sunce-proljece.jpg

Sutra će u sjevernim krajevima unutrašnjosti biti nešto svježije, ali i dalje relativno toplo. U južnijim krajevima i posebice na Jadranu, još toplije nego danas, pri čemu će jugo oslabjeti, većinom čak prolazno i prestati.

Od nedjelje ponovno posvuda toplije pa će sredinom sljedećega tjedna najčešća najviša temperatura zraka u većini kopnene Hrvatske, a i u nekim mjestima blizu mora, vrlo vjerojatno biti čak oko 25 stupnjeva Celzijevih, piše Vakula u Meteo kutku HRT-a.

Kao i prošle dugoročne prognoze, i najnovije daju iznimno visoku vjerojatnost nastavka iznadprosječno toplih i sezona i mjeseci, trenutačno sve do rujna, do kada postoje izračuni, pa se već sada može gotovo pa tvrditi kako će i ova godina biti još jedna u nizu prilično toplih, prognozira Vakula.

Razdoblje od 30. ožujka do 7. travnja u većini će Hrvatske biti jedno od najtoplijih u povijesti mjerenja ovog dijela godine, pri čemu će srednja najviša temperatura zraka tih 9 dana vrlo vjerojatno ponegdje biti i rekordno visoka, kaže Vakula te dodaje kako bi to nekima moglo donijeti i zdravstvene nevolje.

NAjčitanije