Varaždin: Sin ocu oprostio pokušaj ubojstva nožem

Autor

Na varaždinskom je Županijskom sudu u ponedjeljak počelo suđenje Andrašu Mravlinčiću (75), optuženom za pokušaj ubojstva

Na varaždinskom je Županijskom sudu u ponedjeljak počelo suđenje Andrašu Mravlinčiću (75), optuženom za pokušaj ubojstva. Optužnica ga tereti da je 12. kolovoza ove godine oko 19.30 sati u obiteljskoj kući u naselju Šinkovica Šaška kod Trakošćana tijekom sukoba nožem nasrnuo na sina Ivana (45).

Nanio mu je dvije ubodne rane, u nadlakticu i trbuh, a ozljeda trbuha, sinu su probijena crijeva, u varaždinskoj je Općoj bolnici okvalificirana kao teška.

Na sudu su trebali svjedočiti oštećeni sin Ivan, Mravlinčićeva supruga Barica i drugi sin Branko Mravlinčić, no svi su oni iskoristili blagodat nesvjedočenja i nisu željeli iznositi svoje iskaze, te su zatražili od raspravne sutkinje da optuženog, zbog njegovog i zdravlja majke, pusti na slobodu.

Optuženi je izjavio da se ne smatra krivim, dok je oštećeni sin rekao da ocu sve oprašta. Oba su sina dala iskaz pred istražnim sucem, pa su njihovi iskazi izdvojeni iz spisa.

Napad je svojedobno ivanečkim policajcima prijavio sam oštećeni, nazvavši u postaju i rekavši da mu je otac nožem nanio ozljede. Policajci su utvrdili da je u obiteljskoj kući Mravlinčićevih došlo do nasilja u obitelji. Stariji Mravlinčić se, pod vidnim utjecajem alkohola, posvađao sa svojom suprugom Baricom.

U kuću je tada ušao sin Ivan koji se sukobio s ocem, nakon čega ga je otac ubo nožem. Budući da se tijekom čitavog događaja proteže alkohol, sud je odlučio da se nad optuženim provede psihijatrijsko vještačenje, kako bi se utvrdila njegova ubrojivost tijekom događaja i moguća ovisnost o alkoholu.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije