Varaždinska i Krapinsko–zagorska županija od MORH-a i Josipovića traže povrat imovine

Autor

Gradovi i općine s područja Varaždinske i Krapinsko–zagorske županije na čijem se području nalazi Ivančica; Ivanec

ivancica_vojska.jpg

Gradovi i općine s područja Varaždinske i Krapinsko–zagorske županije na čijem se području nalazi Ivančica; Ivanec, Zlatar, Lepoglava, Novi Marof i Lobor, a pridružit će im se i općina Budinščina, u suradnji s vodstvima Županija uputit će zajedničku molbu Ministarstvu obrane Republike Hrvatske i predsjedniku Ivi Josipoviću da ubrzaju rješavanje postupka povrata imovine na vrhu Ivančice, zemljišta na kojem je bivša JNA imala svoje objekte.

Zatražit će da im država iznajmi ili prenese u vlasništvo devastirane zgrade, kako bi projekt obnove i stavljanja u funkciju razvitka planinskog turizma mogli kandidirati na državne natječaje i europske fondove – dogovoreno je na sastanku predstavnika spomenutih gradova i općina u Ivancu.

Da se prisjetimo, još 2007. hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prilikom posjeta gradu Ivancu posjetio je i napušteni vojni objekt na Ivančici. Tada i javnost saznaje kako grad Ivanec planira spomenuti objekt koji stoji već onda bio šest godina napušten, uvrstiti u studiju razvoja planinskog turizma na Ivančici.

Studiju o razvoju planinskog turizma izradila je varaždinska razvojna agencija AZRA i dostavila tada mjerodavnom državnom uredu sa zahtjevom da im se objekt iznajmi ili da u koncesiju.

Čelni ljudi Ivanca tada su se Mesiću potužili kako je zemljište još uvijek u procesu povrata imovine, a on se tada obećao založiti za njegovo brže rješavanje.

Vezana vijest: Čija je vojarna na Ivančici?

NAjčitanije