Vatra uništila objekte na imanju za terapijsko jahanje konjima, požar izazvan namjerno?

požar don kihot.jpg

U jučerašnjem požaru u Sesvetama uništeni su objekti u vlasništvu udruge Don Kihot za terapijsko jahanje.

Požar je izbio u drvenoj baraci u vlasništvu Udruge, a izgorio je velik dio opreme važne za funkcioniranje rada Udruge, piše zagreb.info.

Nakon očevida, utvrđeno je da je požar najvjerojatnije izbio nakon što je nepoznati počinitelj otvorenim plamenom zapalio gorivi materijal drvenog objekta.

Materijalna šteta nije utvrđena, dok je drveni objekt u vlasništvu 53-godišnjakinje u potpunosti izgorio.

Za portal zagreb.info iz Udruge su rekli kako je nepoznati počinitelj, koji je neovlašteno boravio na imanju Udruge, zatečen prilikom dolaska vatrogasaca i policije, a do požara je došlo jer je zapaljivi predmet ubacio u kantu za papir, vatra je zahvatila krov te se požar proširio na ostatak objekta u kojem su se nalazile i vrijedne stvari. Zahvalili su i susjedima koji su pozvali vatrogasce i sudjelovali u gašenju do dolaska vatrogasaca, kako se vatra ne bi proširila na kuću, piše zagreb.info.

Inače, Udruga Don Kihot već više od 10 godina svakodnevno pruža terapiju pomoću konja djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Udruga trenutno brine o osam konja i imaju više od 90 korisnika hipoterapije.