Vatrogasci na izvanrednoj Spuštini izabrali novog zapovjednila

Autor

Marijan Lovrenčić
U Mihovljanu je pod predsjedanjem Ivice Glasa, predsjednika VZ KZŽ održana izvanredna sjednica Skupšt

lovrencic_zapovjednik.jpg

Marijan Lovrenčić

U Mihovljanu je pod predsjedanjem Ivice Glasa, predsjednika VZ KZŽ održana izvanredna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije. Na sjednici su tajnim glasanjem od 69 važećih glasova, 59 dobili za zapovjednika Marijan Lovrenčić, a za zamjenika zapovjednika Stjepan Skuliber.

Za ove su funkcije podnijeli kandidature još Dražen Sinković i Jerko Krajačić.

Ponovni izbori održani su iz razloga što u svibnju izabrani zapovjednik nije u potpunosti ispunjavao zakonske uvjete predviđene za ovu odgovornu funkciju. Budući da župan Krapinsko-zagorske županije nije stoga mogao dati suglasnost na izbor zapovjednika valjalo je izbore ponoviti u određenom roku. Novoizabrani zapovjednik Marjan Lovrenčić zahvalio se na ukazanom povjerenju i čestitkama koje su mu uputili prisutni na sjednici.

Predstavio je i novo zapovjedništvo VZ KZŽ u kojem će na izvršavanju operativnih zadataka raditi u narednom razdoblju: Zlatko Benci, Stjepan Brezak, Marjan Čuček, Mato Laginja, Tomislav Novosel, Franjo Pavlek, Davorin Šumak, Zdravko Šurina , Vladimir Tršinski, zapovjednik Marjan Lovrenčić i zamjenik zapovjednika Stjepan Skuliber. Čestitke izabranom zapovjedniku i njegovom zamjeniku uputili su Željko Popović- načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice, Siniša Hajdaš Dončić, župan Krapinsko-zagorske županije, Zlatko Bartolić, načelnik općine Mihovljan i mnogi drugi.

NAjčitanije