Vatrometom završili 55. Dani kajkavske riječi

FotoJet.jpg


Petominutnim vatrometom točno u 21 sat u nedjelju su završili  ovogodišnji 55. Dani kajkavske riječi u Zlataru. Deset dana trajala je tradicionalna manifestacija brojnim i raznim sadržajima privlačeći publiku. Uistinu je bilo za svakoga ponešto, zahvaljujući glavnom organizatoru, Pučkom otvorenom učilištu dr. Jurja Žerjavića i ravnateljici Gordani Valjak. Uključile su se i zlatarske udruge. Osim serioznijih sadržaja bilo je i onih namijenjenih  veselom raspoloženju  mlađih, što su potvrdili koncerti splitskih pjevača Jelene Rozge i Petra Graše. I tri temeljne priredbe manifestacije, izložba „Čovjek čovjeku“, Zbor malih pjesnika i Festival dječje kajkavske popevke , potvrdile su svoju višedesetljetnu opravdanost.

Nedjeljni posljednji dan manifestacije ponudio je posjetiteljima niz sadržaja. Počeo je trail utrkom Lastinim putevima 2024. u organizaciji Sportskog društva Lastavica, a nastavljen je u Parku hrvatske mladeži. „Po domaći“ naziv je predstavljanja obrta i OPG-ova u organizaciji zlatarskog Udruženja obrtnika. Članice Udruge žena u Zlataru predstavile su se „po starinski“, prezentacijom radova i tradicionalnih slastica.

Gljivarsko društvo „Medenka“ organiziralo je XII. izložbu gljiva, a lovci iz Lovačke udruge „Zajček“ sugrađane su počastili svojim, kvalitetom dobro znanim,  lovačkim gulašom. A oni koji su ga kušali komentirali su „i onda neš pil“.U dnevnom sadržaju bili su zastupljeni i vatrogasci, kao i WWW Buba klub Hrvatsko zagorje . Od 19 sati do zatvaranja manifestacije okupljene u Parku hrvatske mladeži zabavljali su raspoloženi  „Podvinčani“. U veselom raspoloženju, u društvu gradonačelnice Jasenke Auguštan Pentek i predsjednice Gradskoga vijeća Danijele Findak, primijećeni su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i načelnici općina Mače i Bedekovčina, Mladenka Mikulec Šimunec  i Darko Ban.