Veleposlanici Kine i Koreje u posjetu Zagorju

Kineski veleposlanik, Nj.E.Wu Lianqui i veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj Dae – ho Byun danas su na poziv

diplo.jpg

Kineski veleposlanik, Nj.E.Wu Lianqui i veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj Dae – ho Byun danas su na poziv zagorskog župana Siniše Hajdaša Dončića posjetili Zagorje.


Osim sjedišta Županije, gdje su se susreli sa čelnim ljudima pokrajine, visoki su gosti posjetili nalazište prečovjeka u Krapini i novi muzej evolucije koje će se svečano otvoriti u veljači, te poduzeća Jedinstvo, Perfecta i Tep.

Veleposlanici su istaknuli da Hrvatska, posebno Krapinsko – zagroska županija ima velikih potencijala u gospodarstvu, trgovini, obrazovanju i turizmu za suradnju sa Kinom i Korejom. Veleposlanik Republike Koreje Dae – ho Byun najavio je da će našu zemlju uskoro posjetiti predstavnici ulagači koji su u zadnjih nekoliko godinama u obližnje zemlje : Madžarsku, Češku i Slovačku uložili oko 5 milijardi eura.

Ekselencije su Hrvatsku apostrofirali kao zemlju predvodnicu u regiji koja ostvaruje najveći vanjsko trgovinski promet sa „azijskim tigrovima“, među zemljama koje su nekad bile u sklopu Jugoslavije.

NAjčitanije