Veliki i popularni trgovački lanac objavio: "Od sada radimo svake nedjelje"

Autor zagorje.com
hrana trgovina.jpg

Foto: Ilustracija

Ograničenje rada nedjeljom stupilo je na snagu sredinom 2023. te su trgovci imali pravo iskoristiti 16 radnih nedjelja u drugoj polovici godine. U 2024. tih 16 nedjelja trebaju rasporediti na cijelu godinu, što ih je dovelo u dosta nepovoljniju situaciju. 

I dok su neki odlučili da će svih 16 nedjelja raporediti tijekom čitave godine, neki su odlučili više radnih nedjelja ostaviti za ljetni period, kada je u Hrvatskoj velik broj turista.

Tako će, na primjer, Lidl, ovisno o poslovnici, raditi svake druge nedjelje tijekom ljeta, Spar će, barem u Zagorju, mijenati poslovnice koje će raditi nedjeljom (sutra, na primjer, radi ona u Mariji Bistrici)...

No ono što je pomalo iznenadilo jest objava Kauflanda, koji od sutra kreće s radnim nedjeljama.

'Od sada svi Kauflandi rade nedjeljom najmanje do 20 sati' promotivni je slogan kojeg posljednjih dana objavljuju na digitalnim oglašivačkim platformama.

Na službenim stranicama Kauflanda stoji pak obavijest kupcima uz dodatno pojašnjenje da će njihove trgovine biti otvorene svake nedjelje, ali od 16.6.2024. do 8.9.2024., dakle, samo tijekom ljeta.

Ipak, napominju, sa Dan antifašističke borbe, 22.6.2024., na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5.8.2024. te 15.8.2024. kada je Velika Gospa, trgovine Kauflanda neće raditi.

NAjčitanije