Veliko pojačanje zagorskog SDP-a: Načelnik Zlatar Bistrice prešao u SDP

Među SDP-ovim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima, kako piše Zagorski list, bit će nekoliko iznenađenja...

Miholić

Danas će u Tuhlju biti predstavljeni SDP – ovi kandidati za gradonačelnike i načelnike u zagorskim gradovima i općinama, kao i kandidat za župana, što će bez sumnje biti aktualni župan Željko Kolar. Iako iz same Županijske organizacije SDP-a, osim već ranije potvrđenih i najavljenih kandidata, neka nova imena i svojevrsna 'iznenađenja' nisu željeli navoditi prije večerašnjeg službenog predstavljanja, Zagorski list neslužbeno je doznao nekoliko zanimljivih kandidata.

Ako se pisanje Zagorskog lista pokaže točnim, onda uistinu možemo reći da će u nekim općinama i gradovima biti iznenađenja. U Krapinskim Toplicama, tako, SDP-ov kandidat za načelnika bit će odnedavni član SDP-a Antun Zupanc, ravnatelj tamošnjeg Centra za odgoj i obrazovanje, u Kumrovcu poduzetnik Srećko Blažičko, u Desiniću vlasnik poznate kleti 'Grešna gorica' Damir Podboj, a u Konjščini čelnik tamošnje općinske organizacije SDP-a Miljenko Štabek.

U Velikom Trgovišću, pak, SDP će podržati aktualnog načelnika, koji nije član SDP-a, nezavisnog Roberta Grebličkog. Isto tako, piše Zagorski list, politologinja Ana Gospočić bit će kandidatkinja za načelnicu Stubičkih Toplica, njena stranačka kolegica Mia Leljak borit će se za načelničku poziciju u Đurmancu, Mirela Behin u Loboru, a sadašnja zamjenica gradonačelnika Jasenka Auguštan – Pentek bit će kandidatkinja za gradonačelnicu Zlatara, što je već ranije i službeno potvrđeno.

Sigurni kandidati za gradonačelnike, već od prije poznati, su Ivan Hanžek u Zaboku, Ivan Tuđa u Oroslavju, Zlatko Brlek u Klanjcu, Marko Vešligaj u Pregradi i Željko Pavić u Krapini. Sadašnji načelnici Bedekovčine, Tuhlja i Svetog Križa Začretja, Darko Ban, Renato Ilić i Marko Kos, također su već službeno potvrđeni kandidati, koji će uz potporu svoje stranke pokušati osvojiti još jedan načelnički mandat.

Najveće iznenađenje i veliko pojačanje zagorskog SDP-a ipak je prelazak aktualnog načelnika Zlatar Bistrice Žarka Miholića u SDP. Podsjetimo, Miholić je do sad bio član 'Čačićevih' Reformista, na prošlim je lokalnim izborima velikom većinom glasova s lakoćom osvojio načelničku poziciju, a na predstojećim lokalnim izborima za to će imati i potporu SDP-a, stranke čiju je pristupnicu već potpisao prije dva dana. Iako do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli dobiti izjavu od načelnika Miholića, njegov ulazak u SDP potvrdio nam je čelnik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, koji će novom stranačkom kolegi službeno uručiti člansku iskaznicu prilikom današnjeg predstavljanja u Tuhlju.

NAjčitanije