Veliko Trgovišće: Krenuli radovi na dječjem vrtiću

Budući da je 1,5 milijuna kuna za dovršetak izgradnje dječjeg vrtića u Velikom Trgovišću, nakon neizvjesne sudbine &acut

p_410894veliko_trgovisce.jpg
Budući da je 1,5 milijuna kuna za dovršetak izgradnje dječjeg vrtića u Velikom Trgovišću, nakon neizvjesne sudbine ´tko će dati novce´, Milan Bandić ili Ivo Sanader, na koncu dalo Ministarstvo mora, prometa, turizma i razvitka, roditelji s područja Velikog Trgovišća, mogu, nadaju se u Općini, očekivati dovršetak do Dana općine, u svibnju.

- Prošlog tjedna potpisan je i ugovor s nadležnim Ministarstvom, a radovi su već krenuli. Vrtić je pod krovom, sada se rade instalacije. Nadamo se da će tih 1, 5 milijuna kuna biti dovoljno za grube radove. Polako stiže i oprema za vrtić i dječje igračke iz Zaklade Ankice Tuđman – objasnio je zamjenik načelnika Branko Ljubić.

Bandić se povukao

Podsjetimo, dječji vrtić u općini Veliko Trgovišće počeo se graditi prije više od dvije godine, a za njezinu izgradnju bilo je potrebno osigurati pet milijuna kuna. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić početkom siječnja za posjeta Velikom Trgovišću u kojem je tada na vlasti bio SDP, obećao je pomoći u izgradnji vrtića s 2 milijuna kuna, obrazlažući to činjenicom kako veliki broj Zagoraca s područja Velikog Trgovišća odlazi na posao u metropolu gdje plaća i poreze i na taj način Grad Zagreb vraća dug, ali i da je to rodno mjesto prvog hrvatskog predsjednika.

Gradonačelnik Milan Bandić je obećao, ali obećanje nije ispunio. Nakon rošada, na čelno mjesto općine sjeda Zdravko Vutmej iz HDZ –a. Za vrijeme posjeta rodnom mjestu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Dan općine, premijer Ivo Sanader obećao je pomoći dovršiti dječji vrtić. Novci su stigli, baš u vrijeme predizborne kampanje i parlamentarnih izbora, pa se uređenje vrtića konačno nastavilo.

Na početku kada se vrtić počeo graditi govorilo se kako će se izgrađeni vrtić dati privatnom poduzetniku u višegodišnju koncesiju, a Općina će iz proračuna plaćati pola cijene smještaja. Da li će izgrađeni vrtić Općina dati u najam ili na koncesiju i formiranje javne ustanove znat će se kada vrtić bude potpuno završen.


NAjčitanije