Vesna Parun se učlanila u Demokratsku stranku žena!

Vesna Parun, najveća hrvatska živuća pjesnikinja, esejistica, dramatičarka i spisateljica za djecu, nakon što je zaključ

p_822182kul_parun.jpg
Vesna Parun, najveća hrvatska živuća pjesnikinja, esejistica, dramatičarka i spisateljica za djecu, nakon što je zaključila da je politika jedini prirodni prostor u kojem je moguće boriti se, zakoraknula je, kako sama kaže «u tu zonu sumraka» i učlanila se u Demokratsku stranku žena koja na izborima nastupa u koaliciji sa Zelenima.


Pjesnikinju su u nedjelju u Specijalnoj bolnici u Stubakima posjetili predstavnici dviju koalicijskih stranaka, a ona se tom prigodom, uz godišnjicu pada Vukovara, prisjetila godišnjice rođenja pjesnika Antuna Branka Šimića i stiha «pjesnici su čuđenje u svijetu»

- I bili smo čuđenje u njemu dok nam taj božanski privilegij nije grubo preuzela politika. Imaju li pravo političari pravo na čuđenje? Nemaju i ne smiju ga imati. Njihova je dužnost znati i djelovati, a ne čuditi se. Oni samo zinu i čude se svemu oko sebe, a puk to sluša i divi im se. Treba im zabraniti da se čude i da kukaju i da samo vjeruju svojim trivijalnim papagajskim spotovima koji hrvatskome mišljenju i jeziku ne služe baš na čast. Politika nije mir i dobro već jedna prastara, nužna alkemija u kojoj se pred očima naroda vrši permanentna pretvorba istine u pravdu, bez koje bi ljudska zajednica bila čopor i kaos - rekla je Vesna Parun.

NAjčitanije