VIDEO VIJEST: Županijski proračun raste, prihodi povećani za 3 milijuna kuna

Autor mb

Planirani proračunski prihodi i primici Krapinsko-zagorske županije povećani su rebalansom za 3.197.735 kuna ili 1,8 posto više u odnosu na prethodni plan.

Županijska skupština

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine prije ljetne stanke donesen je prvi rebalans proračuna. Planirani prihodi i primici nakon izmjene iznose 178.303.089 kuna, što je za 3.197.735 kuna ili 1,8 posto više u odnosu na prethodni plan. Najznačajniji doprinos rastu je od poreza na dohodak i to zbog rasta zaposlenosti. Istovremeno je zabilježen pad prihoda za financiranje decentraliziranih funkcija u školstvu, zdravstvu i  socijalnoj skrbi. Prva izmjena proračuna usvojena je jednoglasno i  bez prigovora oporbe.

Po prvi puta u svibnju ćemo imati na Zavodu za zapošljavanje manje od 5.000 ljudi, tu smo brojku zadnji puta imali 2005. godine. Izdali smo tri nove građevinske dozvole za nove hale. Prihodi od poreza i prireza na dohodak su povećani za 2,3 milijuna kuna i iznose 35,8 milijuna kuna – rekao je krapinsko - zagorski župan Željko Kolar.

Dodajmo i da su u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade izvorna sredstva iz Županijskog proračuna povećana za više od milijun kuna, dok su sredstva za decentralizirane funkcije smanjena za 848.700 kuna. Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu izvorna su sredstva povećana za 683 tisuće kuna, sredstva pomoći za 202.575 kuna, dok su istovremeno za decentralizirane funkcije smanjena za 191.315 kuna.

NAjčitanije