[VIKEND NADZOR] Evo što je sve zagorska policija zabilježila tijekom Novogodišnjeg vikenda

policija.jpg

Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom novogodišnjeg vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 48 prometnih prekršaja i to:

pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

jedan prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

23 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i    

19 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 30. prosinca 2023. godine, prilikom prometne nesreće u Desinić Gori, gdje je vozaču neregistriranog poljoprivrednog traktora, 55-godišnjem hrvatskom državljaninu, utvrđeno kako je vozilom upravljao s 1,95 promila alkohola u organizmu.

Protiv 55-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199., 238. i 47. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 65. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, a predložena je novčana kazna u iznosu od 2 393,61 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 29. prosinca 2023. godine, oko 15,25 sati, u Dubrovčanu od 134 km/h na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h.