[VIKEND NADZOR POLICIJE] Nećete vjerovati koliko je napuhao vozač u Krapini, drugi jurio 130 km/h, a ograničenje 50, trećem oduzeli auto

Tijekom vikenda utvrđena 83 prometna prekršaja

policija.jpg

Policija je u Zagorju i prošloga vikenda provodila nadzor.

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda proveden je pojačani nadzor u prometu tijekom kojeg su utvrđena 83 prometna prekršaja od čega su bila;

34 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje  i

18 ostalih prekršaja u prometu.

Izdvajamo kako su policijski službenici, tijekom provedenog nadzora, u petak, 28. listopada 2022. godine oko 13:15 sati, u Vinipotoku, općina Lobor, utvrdili kako 36-godišnji hrvatski državljanin upravlja osobnim automobilom brzinom od 130 km/h, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Protiv 36-godišnjaka, zbog počinjenog prekršaja, podnijet je optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od deset tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U subotu, 29. listopada oko 20,20 sati, u Krapini je 43-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,00 promila, zbog čega mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 43-godišnjaka, zbog počinjenih prekršaja slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena novčana kazna je u iznosu od 11.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Također je u subotu, 29. listopada 2022. godine, oko 15:00 sati, u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin ne koristeći sigurnosni pojas i pod utjecajem alkohola od 1,81 promila. Također je utvrđeno kako je 44-godišnjak višestruki počinitelj istovjetnih prekršaja zbog čega je uhićen te mu je privremeno oduzet osobni automobil.

U nedjelju,30. listopada 2022. godine, 44-godišnjak doveden je na sud gdje je kažnjen novčanom kaznom od 16 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 24 mjeseca.