Vjetar rušio drveće, krovove i oštetio dalekovode

Autor

Nevrijeme popraćeno olujnim vjetrom, koji je puhao brzinom i preko 100 km/h, zahvatilo je s četvrtka na petak šire ivane

p_469994kovitlacizracni11bx.jpg
Nevrijeme popraćeno olujnim vjetrom, koji je puhao brzinom i preko 100 km/h, zahvatilo je s četvrtka na petak šire ivanečko područje. Snaga vjetra bila je tolika da su padali crijepovi s kuća, rušeno je drveće, a najgore je prošla Osnovna škola u Klenovniku s koje je otkinut dio krova i odbačen na prostor oko škole.

U Klenovniku su brzo reagirali tamošnji vatrogasci, koji su osigurali prostor oko škole da ne bi došlo do stradanja prolaznika, obzirom da su dijelovi krova letjeli po zraku, a u samoj su školi isključili plin, te sklonili informatičku opremu. U petak u Klenovniku nije bilo nastave.

Također, brzina vjetra uzrokovala je oko 150 kvarova na električnim mrežama, što radi spajanja žica uslijed brzine vjetra ili pada srušenog drveća na dalekovode, tako da su ekipe ivanečke Elektre, kojima su u pomoć priskočile kolege iz Varaždina i iz ivanečkog poduzeća Hranić DDV radile cijelu noć i tijekom dana u petak na otklanjanju kvarova.

Uz srušeni krov na školi u Klenovniku i brojne razbacane crijepove na ivanečkom području, snagu vjetra dodatno potkrjepljuje i podatak da je u samom centru Ivanca, u parku u blizini Doma zdravlja, srušeno stablo jele.

Izvor: ivanec-online.com
NAjčitanije