Vlada je ipak intervenirala – pogledajte nove cijene goriva koje će vrijediti od sutra

gorivo

Vlada, kako je još sinoć potvrđeno Indexu, neće danas intervenirati u cijene najprodavanijih goriva. No, kako su iz vlade potvrdili jutros, u zadnji čas su ipak intervenirali kad je riječ o cijeni plavog dizela pa će ona ostati ista kao dosad.

Ostala goriva će znatno poskupjeti.

"Na današnjoj  telefonskoj sjednici vlade donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom sedmodnevnom razdoblju, s ograničenom maržom od 0,65 kn/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te  u iznosu 6,20 kn/kg smjesa propan – butan za boce, odnosno 2,80 kn/kg za velike spremnike", priopćili su iz vlade nakon održane telefonske sjednice.

O izostanku vladine intervencije ovoga tjedna ministar gospodarstva i energetike Davor Filipović u petak je izvijestio predstavnike malih distributera.

Od ponoći će s obzirom na to da neće biti vladine intervencije, posebno porasti cijena dizela.

Nove cijene od sutra su:

Eurosuper 95 - 11.10 kuna (poskupljenje za 38 lipa)

Eurodizel - 13.44 kune (poskupljenje za 1.14 kuna)

Plavi dizel - 8.49 kuna (vlada ipak intervenirala, cijena ostaje ista)

Ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za spremnike - 10.11 kuna (poskupljenje za 10 lipa)

Ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za boce sadržaja 7.5 kg i više - 14.36 kuna (poskupljenje za 42 lipe)

Iz vlade su naglasili da su i dalje na snazi prijašnje mjere vlade vezane uz ograničenje trošarine i marže te da bi bez toga cijene bile za oko dvije kune više, piše indeks.hr.