Vlakovi stali zbog srušenog drveta! Putnici krenuli pješke

Autor Zagorje.com
FotoJet.jpg

Nevrijeme se smirilo, no za sobom je ostavilo i prekid prometa na pruzi Zabok – Zaprešić. Naime, vlak na relaciji Zaprešić – Zabok naletio je na drvo koje je srušila oluja i to između stanica Zaprešić i Novi Dvori.

Putnicima nije preostalo ništa drugo nego da dalje krenu pješke, a neki su se odlučili i na hod po pruzi.

No, opasnosti da na njih naleti vlak nije bilo, jer kako saznajemo, pruga je ostala bez struje pa vlakovi stoje blizu Pojatnog i Novih Dvora. 

Sretan okolnost je da je kiša prestala, pa je pješačenje bilo ugodno.

U vezi prekida željezničkog prometa oglasio s ei HŽ:

''Zbog posljedica olujnog nevremena željeznički promet na pojedinim dionicama u prekidu

Zbog posljedica olujnog nevremena koje je u srijedu 19. srpnja 2023. pogodilo šire zagrebačko područje, u prekidu je željeznički promet na dionicama Zaprešić – Savski Marof, Zagreb Zapadni kolodvor – Podsused,  Zagreb Borongaj – Sesvete, Zagreb Glavni kolodvor – Hrvatski Leskovac, Resnik – Žitnjak, Nova Gradiška – Novska, Novska – Popovača te Vrbovec – Dugo Selo. Na Savskome mostu u Zagrebu te na dionicama pruge Zagreb Borongaj – Sesvete, Okučani – Novska i Vrbovec – Dugo Selo stoje putnički vlakovi. Putnike molimo za razumijevanje i strpljenje. Sve mjerodavne službe HŽ Infrastrukture su na terenu te rade sve kako bi se promet što prije normalizirao.'' - kaže HŽ u priopćenju.