Vozač ZET-a nositelj liste SDP-a i prvi na listi HDZ-a

Autor

Dosadašnji predsjednik Mjesnog odbora Gorjakova Slavko Šoštarić ponovno se kandidirao za izbore za Vijeće mjesnog odbora

izborismijeh200.jpg
Dosadašnji predsjednik Mjesnog odbora Gorjakova Slavko Šoštarić ponovno se kandidirao za izbore za Vijeće mjesnog odbora, no ovaj put na dvjema različitim listama SDP-ovoj i HDZ-ovoj, a da apsurd bude veći, na obje je liste bio nositelj. Stranački čelnici liste su predali posljednjeg dana prijava i očito o tome nisu ništa znali pa je apsurd uočilo Gradsko izborno povjerenstvo tek dan kasnije.

U pet dana

Šoštarić je svoju kandidaturu na listi SDP-a potpisao 6. veljače, a 11. veljače potvrdio je svoju kandidaturu i na HDZ-ovoj listi rekao nam je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Ivan Krištić dodajući da je Šoštarić prije četiri godine u MO-u Gorjakova izabran kao kandidat SDP-a. Predsjednici gradskoga SDP-a i HDZ-a potvrdili su povjerenstvu da je riječ o istom čovjeku, a predsjednica SDP-a kazala je da je Šoštarić, k tome, i njihov član. Postoje pravila za izbor članova vijeća mjesnih odbora i jedino što smo mogli napraviti jest to da odbacimo listu SDP-a i listu HDZ-a ispričao je Krištić. Šoštarić, koji radi kao vozač u zagrebačkome ZET-u, rekao nam je da mu je strahovito krivo zbog nastale situacije. Tvrdi da se sve to dogodilo nenamjerno, zbog nesporazuma. Na pitanje je li još uvijek u SDP-u, odgovorio je da je u toj stranci od 2003., ali da to više ne želi biti. Ne znam kako će to sada završiti, no ispričavam se mještanima i biračima zaključio je Šoštarić.

Putuje u Zagreb

Mještani Gorjakova kažu da je Šoštarić vrlo poduzetan čovjek. Iako svakog dana putuje na posao u Zagreb i vraća se za mraka, svaki slobodan trenutak troši kako bi napravio nešto za selo. Njegov postupak ne žele komentirati, a strahuju da bi zbog toga aktualna gradska vlast, u kojoj većinu imaju HDZ i HSS, mogla zapostaviti Gorjakovo.

Zasad ne bih komentirala rekla nam je zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović. Dodala je da je neobičan problem koji se pojavio na izborima za MO Gorjakova stvar lokalne stranačke organizacije, a ne središnjice te da će se vrh stranke možda oglasiti naknadno, bude li to potrebno.

Nisam ništa čuo o tome, ali sutra ću biti u tom kraju pa ću provjeriti o čemu je riječ izjavio je glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak. Iako je tek od nas doznao za dvostruku kandidaturu Slavka Šoštarića, postupak Gradskog izbornog povjerenstva smatra ispravnim jer jedan čovjek ne može biti na dvjema izbornim listama.

SDP: To nije stvar središnjice

– Zasad ne bih komentirala – rekla nam je zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović. Dodala je da je neobičan problem koji se pojavio na izborima za MO Gorjakova stvar lokalne stranačke organizacije, a ne središnjice te da će se vrh stranke možda oglasiti naknadno, bude li to potrebno.

HDZ: Nismo ništa čuli

– Nisam ništa čuo o tome, ali sutra ću biti u tom kraju pa ću provjeriti o čemu je riječ – izjavio je glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak. Iako je tek od nas doznao za dvostruku kandidaturu Slavka Šoštarića, postupak Gradskog izbornog povjerenstva smatra ispravnim jer jedan čovjek ne može biti na dvjema izbornim listama.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije