Vozači saniteta podnjeli je tužbu protiv Doma zdravlja

Autor

Nezadovoljnih 47 vozača saniteta Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, podnjelo je tužbu protiv Doma zdravlja, jer

prvapomoc_auto1.jpg

Nezadovoljnih 47 vozača saniteta Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, podnjelo je tužbu protiv Doma zdravlja, jer smatraju da su zakinuti, jer im se, za razliku od zagrebačkih vozača hitne pomoći koji imaju osnovni koeficijent pri obračunu plaće 0,96, plaće obračunavaju po koeficijentu 0,80.


«Njihovo je pravo da traže svoju zadovoljštinu preko suda ako smatraju da su oštećeni, iako mi smatramo da nisu» - izjavio je za Radio Kaj predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te dodao da je poštivano sve iz kolektivnog ugovora i pravilnika kjeg je odredilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Uprava Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije od nadležnog je Ministarstva u više navrata tražila da se vozačima prizna koeficijent kojeg traže, no odgovoreno im je da njega imaju samo vozači hitne medicinske pomoći, koja, kao što znamo, u Zagorju još nije ustrojena. Untoč činjenici da rade isti posao kao i njihovi zagrebački kolege, zagorskim vozačima saniteta koeficijent će biti manji tako dugo dok se Hitna ne ustroji, naglasio je Željko Kolar.

NAjčitanije