Vozilom Hitne pomoći teško ozlijedio dječaka

Autor

U petak oko 13 sati u Gornjoj Pačetini pokraj Krapine teže je ozlijeđen 12-godišnji dječak. Na njega je prilikom mimoila

p_673082nogometninered2.jpg
U petak oko 13 sati u Gornjoj Pačetini pokraj Krapine teže je ozlijeđen 12-godišnji dječak. Na njega je prilikom mimoilaženja s autobusom, iz kojeg su izlazila školska djeca, naletjelo vozilo Hitne medicinske pomoći pod rotacijskim svjetlima.

Vozilom je upravljao 35-godišnji vozač Goran K. iz Svetog Križa Začretja. U nesreći dječak je zadobio teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život i prevezen je u Dječju bolnicu u Klaićevu. Protiv 35-godišnjeg vozača podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije za medicinska pitanja Ljubica Jurina rekla nam je kako je vozač išao iz smjera Krapinskih Toplica na intervenciju u Bedekovčinu. No, prije željezničke postaje u Velikoj Vesi dijete je iz autobusa istrčalo pred vozilo Hitne, vozač ga je nastojao izbjeći naglim skretanjem udesno, no nije mu uspjelo.

Pristigao je i jedan susjed te su dijete odmah istim vozilom Hitne odvezli do ambulante u Svetom Križu Začretju, gdje ga je pregledala sama doktorica Jurina. Kako nije bilo drugog vozača, krenuli su istim vozilom i u bolnicu u Zabok.

U Zaboku je dijete kirurški zbrinuto (prijelom noge i ozljede glave) i drugim bolničkim kolima Hitne pomoći prevezeno u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Doktorica Jurina rekla nam je kako je dječakovo stanje večeras bilo stabilno.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije