Vraćaju se vruće ljetne temperature

Autor zagorje.com

Tjednu prognozu donosi Kristijan Božarov

prognoza ljeto sunce

Prošlog petka nas je prešla hladna fronta pa smo u subotu lakše disali, vikend je bio promjenjiv i svježiji. Temperatura zraka još sljedećih nekoliko dana neće ići preko 30 Celzijevih stupnjeva, a i noći će biti svježe. Temperatura bi se od sredine tjedna opet trebala značajnije podići pa do vikenda opet imamo vrućinu. Opširnije o prognozi u nastavku.

Nakon današnjeg dnevnog maksimalca od 26 stupnjeva, srijeda toplija. Bit će suho i pretežno sunčano. Noći i jutro ugodno svježi, a dnevna temperatura će polako rasti pa bi to već moglo ići do 29 Celzijevih stupnjeva.

Čini se da bi četvrtak mogao biti prvi dan u kojem će se temperatura ponovno popeti na tridesetku. Suho, sunčano i vruće uz slab dnevni povjetarac. Srećom, noć i jutro i dalje će biti sasvim ugodni.

Petak nastavlja većinom suho, pretežno sunčano i vruće, vjerojatno bi to bio najtopliji dan u ovom tjednu. Noćna temperatura između 15 i 19, a najviša dnevna bi mogla narasti na 34 Celzijeva stupnja.

Oko subote neki proračuni daju prolazak fronte pa postoji mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom. Trebao bi zapuhati sjeverni vjetar pa će temperatura otići malo u rikverc. U nedjelju većinom sunčano uz ugodnu temperaturu.

Početak sljedećeg tjedna izgleda suho, pretežno sunčano i sve toplije. I noću i danju će postajati sve toplije, dnevni maksimalac vjerojatno ide čak i preko 35 Celzijevih stupnjeva.