VREMENSKA PROGNOZA: Vrućine, sparine i 'tridesetke'

Autor zagorje.com

Za prognozu na našem portalu, kao i uvijek, zadužen je naš dežurni prognostičar Kristijan Božarov

vrućina.jpeg

U utorak većinom sunčano te još malo toplije. Jedino će jutro biti ugodno svježe s temperaturom malo ispod 20°C. Danju će uz obilje sunca i lagani dnevni povjetarac temperatura narasti na ljetna 32 ili 33 Celzijeva stupnja, možda i malo iznad. Napomena i dalje stoji da se čuvate dužeg boravka na izravnom suncu jer su ovi dani u godini kad je sunce najjače (nedavno je prošao ljetni solsticij kad sunce pada najokomitije na površinu tla).

Slično vrijeme se očekuje i u srijedu. Većinom sunčano, vruće i sparno. Nakon ugodnog jutra dnevni maksimalac bi trebao narasti na 32 ili 33 Celzijeva stupnja. Kako se dan bliži kraju atmosfera će se „naelektrizirati“ pa nije isključena pojava kakvog lokalnog pljuska s grmljavinom, ponegdje i jačeg nevremena.

I tijekom četvrtka bi trebalo biti djelomično sunčano i vruće. Samo je ponegdje moguć nekakav kraći pljusak i to uglavnom u noći sa srijede na četvrtak. Bit će vruće i sparno uz najvišu temperaturu iznad 30 Celzijevih stupnjeva. Tek navečer bi moglo malo osvježiti.

Petak nam donosi puno sunca i pravu ljetnu vrućinu uz najvišu temperaturu oko 31 ili 32 Celzijeva stupnja. Biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne pa su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće manje tegobe sa zdravljem i raspoloženjem. Čuvajte se jakog sunca i velike vrućine.

U subotuo čekujemo pretežno sunčano i vruće ljetno vrijeme. Kiša se ne očekuje pa možete računati na suh dan.I jutarnja i dnevna temperatura će biti u laganom porastu, poslijepodne bi trebalo zatopliti do 31, možda i 32 Celzijeva stupnja. Imajte na umu da je to temperatura zraka u hladu, na Suncu je još toplije.Slično i u nedjelju, puno sunca, vrućina i sparina. U ponedjeljak i dalje vruće, ali ne posve stabilno pa prema kraju dana nije isključen pokoji pljusak. Sve u svemu, stiže pravo ljeto. Ako možete pronađite osvježenje.

Naravno,dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu.Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu „Kad će Kiša“. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min.iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena29.7.)

NAjčitanije