Vrhunski prostor za usavršavanje frizerstva

Autor

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije odobrila je Srednjoj školi donaciju od 21.243,36 kuna za opremanje novog fr

p_316613zag_friz.jpg
Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije odobrila je Srednjoj školi donaciju od 21.243,36 kuna za opremanje novog frizerskog praktikuma. U dogovoru sa Komorom Srednja škola ustupit će prostor novog praktimuma Obrtničkoj komori za organiziranje majstorskih ispita za frizere, koji se održavaju u proljetnom i u jesenskom roku.

Sada u proljetnom roku majstorske ispite pred ispitnom komisijom polaže 14 frizera. Njihov rad prati ispitna komisija čija je predsjednica Mirjana Kozina Zajec, te članovi prof. Dragica Boršić i Nevenka Tušek.

Majstorski ispit je najveći stupanj obrtničke izobrazbe kojim se stječe najuglednije zvanje u obrtništvu. Nakon položenog ispita obrtnik može zatražiti licenciju za prijem naučnika. Majstorska diploma je vrijednosni papir koji se upisuje u radnu knjižicu, a titula majstor je temelj za osnivanje vlastitog obrta.

Novouređeni frizerski praktikum koriste i učenici koji se školuju za zanimanje frizer. Prema riječima ravnatelja škole Ivana Rozijana Srednja škola dugi niz godina dobro surađuje sa Obrtničkom komorom, a ovaj će praktikum imati vrhunsku opremu, sve što treba jednom frizerskom majstoru kako bi klijentima pružio kvalitetnu uslugu.

Frizerska je oprema dosta skupa, pa ravnatelj škole očekuje da će se u opremanje uključiti Gospodarska komora i drugi zainteresirani. Srednja škola Krapina svake godine upisuje po jedan razred frizera. Razmišlja se da kod budućih upisa, frizerstvo upišu samo doista motivirani učenici, koji će u ovoj školi dobiti kvalitetnu naobrazbu da kasnije mogu postati uspješni obrtnici, što je i krajnji cilj Srednje škole.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije