Vrtićka zgrada i dvorište postali vlasništvo vrtića

Autor

Odlukom Školskog odbora Osnovne škole Bedekovčina i suglasnošću Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije zgrada vrtića u

p_252748zag_vrtic.jpg
Odlukom Školskog odbora Osnovne škole Bedekovčina i suglasnošću Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije zgrada vrtića u Bedekovčini i dvorište postaju vlasništvo Dječeg vrtića Bedekovčine.

Time je ispravljena, prema mnogima, nepravda nastala kad je odvajanjem bedekovčanskog vrtića od škole vrtić kao ustanova odvojen, ali je zgrada u kojoj se ta djelatnost obavlja i ograđeno dvorište ostalo u vlasništvu škole. Da se nekretnine prenose bez naknade, na preksinoćnjoj su sjednici informirani i članovi općinskog Vijeća.

Želja je, rečeno je, da se vlasništvo što prije uknjiži kako bi što prije mogla početi adaptacija i dogradnja vrtića. Kako je istaknula ravnateljica vrtića Božana Semov, kapacitet vrtića je 46 djece, trenutačno ih je 57, a već sada je stiglo deset zamolbi za upis za koji će se natječaj objaviti u svibnju iduće godine.

- Da imamo dovoljno mjesta u vrtiću, sada bi bilo 75 djece u vrtiću i doista treba zahvaliti i ravnateljici i svim odgojiteljima na radu u ovakvim uvjetima. Kad je riječ o dogradnji, Općina to može učiniti, no u tom će slučaju izostati neke druge aktivnosti pa bi možda trebalo razmisliti o javno-privatnom partnerstvu - kazao je načelnik Rajko Vidiček. No, već smo čuli u Bedekovčini, a i na sjednici Vijeća vijećnik Juraj Mirt iznio je mišljenje različito od ovog.

- Ne bi trebalo dograđivati vrtić jer je takav posao uvijek skuplji. Treba sagraditi novi na primjerenijoj lokaciji. Ova je zgrada zapravo stara drvarnica u kojoj smo cijepali drva i nije pogodna za smještaj djece.

Siguran sam da bi gradnju novog vrtća pomogli i obtnici, a prodajom nepotrebnih općinskih nekretnina može se namaknuti novac, tako da novi vrtić Općinu na kraju ne bi stajao niti milijun kuna - kazao je Juraj Mirt. Budući da komentara na ovu raspravu nije bilo, možda će se o ovoj mogućnosti, pogotovo jer je pozitvno ocijenjeno načelo javno-privatnog vlasništva, ipak još razmisliti.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije