Za vikend 12 prometnih nesreća, dvije osobe teže ozlijeđene, gasilo se i 6 požara

Evidentirana su dva kaznena djela krađe.

policija

Zagorski policajci su tijekom vikenda obavili očevid kod 12 prometnih nesreća. Deset prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Krapini, Krapinskim Toplicama i Stubičkim Toplicama uslijed nepropisne vožnje u natrag, u Mihovljanu, Zaboku, Donjoj Konjšćini i Đurmancu zbog nepropisnih radnji vozilima, zatim u Tkalcima uslijed neprilagođene brzine, u Poljanicama Bistričkim zbog ne držanja vozila uz desni rub kolnika i u Mariji Bistrici zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika.

U prometnim nesrećama u Mariji Bistrici, Donjoj Konjščini i Tkalcima vozači koji su skrivili prometne nesreće upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola od 1,63, 2,42 i 2,82 promila.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Svetom Križu Začretje uslijed oduzimanja prednosti prolaska jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Zatim, teške tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u prometnoj nesreći koja se dogodila u Zlataru zbog oduzimanja prednosti prolaska motociklistu.

Od počinjenih prekršaja tijekom vikenda za izdvojit je jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici i jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

Od ostalih događaja evidentirano je šest požara od kojih četiri požara na otvorenom, odnosno požara suhe trave i niskog raslinja bez štete u Pregradi, Svetom Križu Začretje, Gusakovcu i Tugonici, zatim požar vikend kuće u Svedruži i požar gospodarskog objekta u Ciglenici Zagorskoj, dok je u oba požara nastala materijalna šteta te nema ozlijeđenih osoba.

NAjčitanije