Zagorci na obilježavanju Dana branitelja općine Jarmina

Autor mb

Na obilježavanju je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo kako je u Jarmini puno naših Zagoraca

IMG-20210703-WA0002.jpg

Danas se obilježava Dan branitelja općine Jarmina. Organizira ga Udruga dragovoljaca i veterana Jarmina. Okupljanje je počelo u Domu hrvatskih branitelja, a nastavljeno mimohodom do Spomen obilježja uz Gromove Zagorja gdje su položeni vijenci. Služit će se i sveta misa u crkvi sv. Vandelina Opata, a druženje se nastavlja uz sportske igre.

Na poziv branitelja iz Jarmine na obilježavanju je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je istaknuo kako je u Jarmini puno naših Zagoraca te da branitelji iz Krapinsko – zagorske županije i Jarmine imaju jednu sjajnu suradnju.
-Dobar dio tih dečkiju poznam od 1991. kada sam i sam bio hrvatski branitelj. Ovdje u Jarmini sam bio i prije više od godinu dana kada sam došao pogledati kako napreduje gradnja braniteljskog domu, čijem uređenju smo i mi pripomogli. Dogovarali smo da ćemo napraviti jednu večer kajkavskih popevki, ali nas je bila omela korona. Ako ne najesen, onda sigurno da ćemo to realizirati iduće godine - obećao je župan Kolar.

Dodao je kako nije mogao odbiti poziv branitelja iz Jarmine. - Zajedno u ratu, zajedno u miru. 90 –ih godina ovdje u Vukovarsko – srijemskoj županiji, u Vukovaru branila se čitava Hrvatska. Danas sam došao iskazati svoje duboko poštovanje osmorici pripadnika satnije iz Jarmine, kojii su dali svoj život za slobodnu i neovisnu RH i sedmorici civilnih žrtava – izjavio je župan, podsjetivši na veliki doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu kada se 11.500 Zagoraca borilo na svim ratištima diljem Hrvatske.

U Jarmini su pripadnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ na čelu s Josipom Horvatinom, Tigrovi KZŽ, bedekovčanski branitelji, limena glazba iz Gornje Stubice, Gromovi Zagorja i Keglevićeva straža Kostel, počasno –povijesna postrojba Krapinsko – zagorske županije.

NAjčitanije