Zagorci prvi u povratu poreza

Autor


Na bankovne račune Zagoraca koncem prošlog tjedna sjele su prve isplate povrata poreza, a ovih će dana i na adrese ost

p_531890novac_kune.jpg

Na bankovne račune Zagoraca koncem prošlog tjedna sjele su prve isplate povrata poreza, a ovih će dana i na adrese ostalih stići rješenja o povratu poraza.


Tako će porezni obveznici s područja Krapinsko-zagorske županije i ove godine među prvima dobiti povrat poreza, što će nesumnjivo razveseliti brojne Zagorce. Službenici Područnog ureda Porezne uprave Krapina efikasno su odradili velik broj prijava, koji je ove godine povećan za 230 prijava u odnosu na 2006. godinu.

Povrat poreza ovih će dana primiti 18.936 zagorskih obveznika od zaprimljene 26.681 porezne prijave

Naime, svoje je pravo na porezne olakšice ove godine iskoristio i velik broj građana iz područja s brdsko-planinskim statusom, koji ranijih godina to pravo nisu tražili. Građani koji su prvi predali obrasce s potpunom dokumentacijom na vrhu su liste i na njihove račune ovih će dana sjesti novac.

- Ukupno je zaprimljeno 26.861 porezna prijava za prošlu godinu - rekla je Jasna Kropf, načelnica odjela za utvrđivanje poreza Porezne uprave u Krapini. Najveći dio prijava, čak 70 posto obrađeno je još u ožujku te se čekala odluka Središnjeg ureda o povratu poreza.

- Povrat poreza ovih će dana primiti 18.936 poreznih obveznika s područja Krapinsko-zagorske županije - dodala je Kropf, ne skrivajući zadovoljstvo radom krapinskog područnog ureda koji je i ove godine ažurno obradio prijave. Ostale prijave, koje su bile kompliciranije za obraditi, još uvijek se obrađuju.

- Riječ je o prijavama koje su nepotpune i kasnije poslane, ili ih samo treba prekontrolirati - napomenula je Kropf.

Budući da su do sada obrađene samo porezne prijave još u Zagrebu i područjima od posebne državne skrbi, svi oni koji su ušli u drugi krug odnosno koji neće ovih dana primiti rješenja o povratu poreza morat će pričekati da se obrade i ostali područni uredi u Hrvatskoj.

Očekuje se da će isplata za ostale građane biti do lipnja. Prošle je godine čak 80 posto građana, koji su podnijeli prijavu, dobilo povrat poreza. Ovogodišnju predaju prijava ponovno su obilježile gužve, koje su se stvorile posljednjeg tjedna predaje poreza, a najveći broj poreznih prijava predan je na području Krapine i Zaboka.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije