Zagorci su najbolji orači

Autor

Božidar Domitran pobjednik je 8. natjecanja u oranju Krapinsko-zagorske županije, u kategoriji plugova ravnjaka, dok je

oraci.jpg

Božidar Domitran pobjednik je 8. natjecanja u oranju Krapinsko-zagorske županije, u kategoriji plugova ravnjaka, dok je u kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto pripalo Tomislavu Kuhariću. Njih dvojica će predstavljati Zagorje na državnom natjecanju, koje će ove godine biti u Virovitičkoj županiji. Natjecanje je, u organizaciji zagorske Udruge natjecatelja u oranju ,održano danas na parcelama OPG Krušelj u zlatarskom naelju Borkovcu, impozantnom imanju od 21 jutra, sada u vlasništvu nasljednika plemićke obitelji Mihanović .


U ime pokrovitelja natjecanje, na kojemu je sudjelovalo 10 orača iz cijelog Zagorja, otvorio je zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek. Orače je pozdravio i predsjednik krovne Udruge natjecatelja u oranju Hrvatske Ivan Katalinić, ujedno i ravnatelj Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, koji je spomenuo kako su u tijeku i pripreme za svjetsko natjecanje koje će se 2012. održati u Biogradu na moru.

Sretnu prvu brazdu oračima je poželjela saborska zastupnica Danica Hursa, u ime domaćina pozdravio ih je gradonačelnik Zlatara dr. Miroslav Kopjar, a ispred županijskog Zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu Štefanija Lovrenčić.

Predsjednik županijske udruge u oranju, zagorski ministar za poljoprivredu Luka Čuljak, inače najzaslužniji za izvrsnu organizaciju natjecanja, s ponosom je istaknuo da je Zagorje nakon 8 godina konačno dobilo parcelu koja odgovara svim pravilima Svjetske organizacije orača.

Zoran Gregurek

NAjčitanije