Zagorje.com ima Googleov novi gumb

Autor

Google se uključio u utrku za prostor na našim i vašim web-stranicama i jučer je predstavio gumb +1 koji bi trebao utj

google gumb.jpg

Google se uključio u utrku za prostor na našim i vašim web-stranicama i jučer je predstavio gumb +1 koji bi trebao utjecati na rezultate pretraživanja, a može se implementirati u svaku stranicu. Očito je - i Google želi imati svoju ikonu uz superpopularni Like.

Za one koji se tek uključuju u priču o Googeovom +1 gumu, radi se o funkciji koja funkcionira poput Like gumba na Facebookovu ili Follow gumba na Twitteru.

Rezultati na Googleovoj tražilici za koje budete glasali bit će istaknutiji i utjecati će na buduće rezultate koji će vam se prikazivati prilikom pretraživanja. Štoviše, nakon što glasate moći ćete vidjeti tko je sve od vaših prijatelja u Googleovoj mreži također glasao.

Štoviše, Google je također omogućio da ćete osim za rezultate pretraživanja moći glasati i za AdWords oglase koji se pojavljuju uz njih, što će sigurno utjecati na ocjenu kvalitete pojedinog oglasa i cijenu za oglašivača.

+1 gumb od četvrtka se počinje pojavljivati na niz webstranica odabranih izdavača Bloomberg, Huffington Post, Mashable, Techcrunch, a Google ga namjerava uključiti i na ostale svoje servise kao što je YouTube, Blogger i ostali.

Stavili smo ga među prvima u Hrvatskoj. Iskreno, nije baš teško, no čovjeka veseli....

NAjčitanije