Zagorju ne prijeti redukcija vode

Autor

Iako se u ljetnim mjesecima potrošnja vode povećava se za 20 do 25 posto, a postoji i vjerojatnost suše, u Zagorskom vod

voda.jpg
Iako se u ljetnim mjesecima potrošnja vode povećava se za 20 do 25 posto, a postoji i vjerojatnost suše, u Zagorskom vodovodu ne očekuju nikakvih problema koji bi trebali brinuti potošače te koji bi vodili ka redukciji u sustavu opskrbe vodom.

Zagorski vodovod svake godine uoči očekivanih ljetnih vrućina, odnosno čitave ljetne sezone, prema riječima direktora Željka Hrena, ima posebnu pripremu za takve uvjete distribucije, gdje sa preraspodjelom dežurstava, ali i kontrolom potrošnje osigurava njenu stalnost.

Iako je proteklih godina bilo složenih uvjeta i dosta dugih perioda suše, naglasio je Hren, nismo imali nikakvih redukcija potrošnje, a to se ne očekuje ni ovoga ljeta, jer smo poduzeli sve u hidrotehničkom smislu da možemo kontrolirati sustav i kada nastupe razdoblja veće potrošnje da interveniramo sa povećanim dotokom vode sa naših raspoloživih izvorišta i time osiguramo jednu konstantu u našem distributivnom sustavu kako ne bi bilo nikakvih redukcija.

Karakteristika ovih ljetnih mjeseci, dodaje Hren, su kvarovi na sustavu nastali uslijed poremećaja pucanja tla,ali uvijek interveniramo. U svakom slučaju, ističe Željko Hren, sa sigurnošću možemo reći da nikakvih ozbiljnih poremećaja u opskrbi vodom na sustavu Zagorskog vodovoda ne očekujemo te da nema bojazni od redukcije.

Izvor: Radio Kaj