ZAGORKE I ZAGORCI: Zagorski policajci vas mole za vašu podršku!

policija sveta-

Stjepan Šalamon, predsjednik Regionalnog kluba IPA Hrvatsko zagorje, hrvatske sekcije Međunarodnog policijskog udruženja, izvijestio je nesvakidašnjem pothvatu u kojem sudjeluje nekoliko biciklista iz Sjeverne Makedonije, a kojima će se u Zagorju pridružiti i naš najspremniji policajac, Luka Špehar.

Naime, riječ je o biciklistima koji voze turu od 2750 km kroz Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Albaniju. Pothvat je počast svim žrtvama COVID-19, a održava se u posebnu čast preminule dr. Vere Stojkove koja je umrla od COVID-a.

Događaj podržava Međunarodno policijsko udruženje IPA Sjeverna Makedonija, IPA Regija Skopje, a potporu pružaju čanice IPA (International police association) svih država kroz koje ruta prolazi. U Krapinsko-zagorskoj županiji potporu pruža Regionalni klub IPA Hrvatsko zagorje koji je ostvario potrebne kontakte s organizatorom.

„Područje PU Krapinsko- zagorske županije prolazi se dana 11.04.2023. godine (utorak) od oko 13,00 sati  trasom Novi Golubovec - Kuzminec - Šemnica - Sveti Križ Začretje - Grabrovec - Zabok - Veliko Trgovišće i dalje prema Zagrebu gdje odlaze u ambasadu MDK. Postoji plan kraćeg zaustavljanja u gradu Zaboku i pružanja okrjepe za sudionike u nekom od restorana koji su na trasi kretanja na području Krapinsko-zagorske županije. Policijska uprava Krapinsko-zagorska osigurat će pratnju-prethodnicu prometne policije koja će ih prepratiti trasom kroz našu županiju, a kao simbol potpore ovom podhvatu priključit će se biciklist Luka Špehar, inače policajac Interventne jedinice policije iz Zlatara. Pozivamo i molimo medije da o događaju u znak potpore obavijeste javnost kako bi naši sugrađani mogli sudionike pozdraviti i dati im podršku na trasi njihovog kretanja.“, stoji u Šalamonovom priopćenju.

Također, obavijest o ovom događaju stigla nam je i iz Grada Zaboka, iz kojeg su najavili kako će u utorak u 13.30 sati, ispred ulaza u Gradsku upravu, gradsko vodstvo dočekati delegaciju spomenutih biciklista.

Stoga, ukoliko ste u mogućnosti, izađite u navedeno vrijeme na ulice i pozdravite sudionike ovog nesvakidašnjeg policijskog poduhvata dok prolaze vašim mjestom.