Zagorska policija kontrolirala vozače autobusa i kamiona. Pogledajte rezultate

Nadzor su provodili policijski službenici prometne policije Krapina, naplaćeno je više od 30.000 kuna novčanih kazni

promet-

S ciljem povećanja sveukupne razine sigurnosti u cestovnom prometu, kako bi osigurali sigurno prometovanje i spriječili prometne nesreće koje nažalost završavaju s najtragičnijim posljedicama, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina tijekom proteklog tjedna u razdoblju od 22. do 28. kolovoza proveli su pojačani nadzor autobusa i teretnih vozila na graničnim prijelazima, na autocesti A2 i DC1.

Utvrđeno je ukupno 27 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. U navedenom razdoblju utvrđeni su i sankcionirani prekršaji kod prijevoznika iz različitih država i to kod; osam prijevoznika iz Turske, osam iz Kosova, šest iz Bosne i Hercegovine, tri iz Hrvatske i dva prijevoznika iz Poljske.

Najveća naplaćena kazna za utvrđeni prekršaj:
Kosovski prijevoznik - kontrolom vozača i autobusa utvrđeni su prekršaji po čl. 38 Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Vozaču je naplaćena kazna u iznosu od 1.000 kn i prijevozniku u iznosu od 10.000 kn.

Kod još 12 vozača teretnih vozila i autobusa ispunjen je Zapisnik o tehničkom pregledu na cesti, vozači nisu bili u prekršaju.

Policijski službenici će nastaviti pojačano nadzirati autobusni promet i promet teretnih vozila, kao i vozača kroz Republiku Hrvatsku te na taj način preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa, navode iz PU krapinsko-zagorske.