Zagorska policija reda nove uspjehe

Autor

Zagorska policija reda nove uspjehe. Naime, nakon što su u utorak na Macelju zaplijenili 2,87 kg kokaina vrijednog oko 2

p_241165crn-hapsenje-txt.jpg
Zagorska policija reda nove uspjehe. Naime, nakon što su u utorak na Macelju zaplijenili 2,87 kg kokaina vrijednog oko 2,5 milijuna kuna, u noći na subotu »ulov« je bio 11 tisuća šteka cigareta.

Cigarete je nedaleko od graničnog prijelaza Lupinjak pronašla policijska ophodnja u rutinskom pregledu prometa u kamionu slavonskobrodskih registarskih pločica, kojim je upravljao Krunoslav Katalenić (31) iz Novog Marofa.

Prema riječima glasnogovornika PU krapinsko-zagorske Roberta Pavića, kamion sa cigaretama kretao se sporednom cestom prema slovenskoj granici, a cigarete su bile skrivene između namještaja za koji je vozač imao račune u vrijednosti 11 tisuća eura.

No, za cigarete sa crnogorskim i bosansko-hercegovačkim markicama nije imao prateće dokumentacije, što otvara osnovnu sumnju da su ilegalno uvezene.

Riječ je o cigaretama marke »Memphis« , »West« i »Lucky Strike«, čija se vrijednost neslužbeno cijeni na više od milijun kuna. Cigarete su u Hrvatsku ušle preko Slavonskog Šamca , a bile su namijenjene zapadnoeuropskom tržištu. U EU je njihova vrijednost trostruka, budući da se u kantonu Brčko, odnosno u Crnoj Gori, mogu nabaviti već za euro po kutiji.

Budući da je u kamionu bilo 110.000 kutija, lako je izračunati moguću zaradu, koja bi na crnom tržištu iznosila više od 100 tisuća eura. Poveznica prošlotjednih velikih zapljena je ta da su se prijevoznici droge i cigareta sami odali.

Zagrebački vozač kokaina prestrašio se na granici pa ga je policija počela pretraživati, dok je Novomarofčanin loše zatvorio kamion tako da se i izdaleka vidjelo da je labava užad na plombi kamiona. Isto tako, u kamionu među kutijama s namještajem, koje su bile identične onima u kojima su bile cigarete, policajci su odmah opazili šteku cigareta koja je ispala neopreznim utovarivačima. Protiv vozača kamiona bit će podnijeta kaznena prijava.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije