Zagorske plaće skoro 20% manje od državnog prosjeka

Autor

987 poduzetnika s područja Krapinsko-zagorske županije u prvoj polovici ove godine ostvarilo je ukupan prihod od 3 milij

place.jpg

987 poduzetnika s područja Krapinsko-zagorske županije u prvoj polovici ove godine ostvarilo je ukupan prihod od 3 milijarde i 163 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani povećanje za 11,5%, izjavio je na jučerašnjoj sjednici Gospodarskog vijeća županijske gospodarske komore predsjednik Ivica Cerovečki.

Zagorski poduzetnici u prvom su polugodištu 2004. godine zapošljavali 15 tisuća 779 djelatnika, što je 4,8% više nego u prvoj polovici 2003. Prosječna mjesečna neto plaća u Krapinsko-zagorskoj županiji iznosila je 2 tisuće 878 kuna, što je pak 19,7% manje od prosjeka Republike Hrvatske.

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine poduzetnici u Krapinsko-zagorskoj županiji izvezli su roba i usluga u iznosu od 123,6 milijuna američkih dolara, što je povećanje za 17,8% i s čime županija sudjeluje sa 3,32% u ukupnom izvozu Republike Hrvatske.

Gospodarsko vijeće nominiralo je jučer i poduzetnike za najviša godišnja priznanja. U skupini velikih poduzetnika za zlatnu plaketu nominirana je Vetropack Straža iz Huma na Sutli, od srednjih poduzetnika Print centar Krapina, a u skupini malih poduzetnika Kostel promet iz Pregrade.

NAjčitanije