Zagorske žurne službe demonstrirale kako se snalaze u masovnoj prometnoj nesreći

Autor zagorje.com

Autobus je naletio na osobni automobil, a u nesreći je ozlijeđeno 40 – ak osoba, bio je scenarij vježbe održane u Gubaševom

    DSC_1911.JPG

Kako bi reagirale zagorske žurne službe kada bi se dogodila masovna prometna nesreća, demonstrirano je danas u Zaboku, na vježbi Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije.

Na pristupnoj cesti prema Krapinsko – zagorskom aerodromu autobus je naletio na osobni automobil, a u nesreći je ozlijeđeno 40 – ak osoba, bio je scenarij vježbe održane u Gubaševom. Ozlijeđene putnike autobusa glumili su učenici Srednje škole Pregrada, a uz 70 – ak djelatnika Zavoda za hitnu medicinu KZŽ, vježbi su prisustvovali timovi sanitetskog prijevoza županijskog Doma zdravlja, Crvenog križa i članovi Zagorske javne vatrogasne postrojbe iz Zaboka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gubaševo, PU krapinsko – zagorske i ŽC 112 Krapina. Svi sudionici vježbe dobro su se snašli, a došao ju je pogledati i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

- Kako je u pitanju veći broj ozlijeđenih osoba, potrebna je usklađenost svih službi, a prije svega naše Hitne medicinske pomoći, pa sudjeluje 20 timova iz svih naših ispostava, naravno u suradnji s policijom i vatrogascima. Vježbi nikad dosta, iako imamo sjajne i dobro uvježbane timove, no uvijek treba ponovno obnavljati svoje znanje i raditi na brzini. Kompletna vježba snima se dronom i kamerama, a onda se analizira, kako bi se, kada ne daj Bože dođe do prave nesreće, a one se na žalost događaju, popravili sitni detalji kako bi reakcija službi bila još brža – istaknuo je župan Kolar, dodajući da do spleta nesretnih okolnosti uvijek može doći, no kako je na području KZŽ stvorena takva mreža Hitne pomoći da bi one trebale biti minimalne. - I u Klanjec i Konjščinu moramo dovesti kompletan tim T1 i onda možemo reći da stvarno imamo zaokruženu mrežu hitne medicinske pomoći iako smo i s ovakvom mrežom  vjerojatno najbolje pokriveni u Hrvatskoj, u odnosu na kvadraturu županije i broj stanovnika – naglasio je Kolar. 

NAjčitanije