Zagorski cug od prosinca vozi 120 na sat

Novouređena su tri kolodvora i 3 željeznička stajališta

cug-

Odzvonilo je sporoj vožnji vlakom od Zaboka do Zagreba. Naime, Iz HŽ – a su najavljuju da su pri kraju 530 milijuna kuna vrijedni radovi modernizacije i elektrifikacije pruge Zaprešić-Zabok.

Pruga je trenutno je u probnome radu, a početkom listopada u planu je puštanje napona u kontaktnu mrežu. Završetak svih radova te puštanje dionice u promet redovnom brzinom planirano je u prosincu ove godine.

Novu sliku željeznice u ovome kraju, navode iz HŽ – a, čine novouređeni prostrani peroni s nadstrešnicama, obnovljena stajališta i kolodvorske zgrade, kolosijeci, nova pruga i kontaktna mreža. Riječ je o kolodvorima Novi Dvori, Luka, Veliko Trgovišće i Zabok te stajalištima Pojatno, Kupljenovo i Žeinci, u kojima je osiguran videonadzor, vizualno i audio obavještavanje putnika te parkirališta.

Završni radovi izvode se bez obustavljanja prometa, a radi se na čišćenju terena, izvedbi habajućega sloja na svodnim cestama te sanaciji građevinskih nedostataka u kolodvorima i stajalištima. Isto tako, ispituju se vanjski elementi signalno-sigurnosnih uređaja, unutarnja signalno-sigurnosna i telekomunikacijska oprema u kolodvorima te u kućicama automatskoga pružnog bloka i željezničko-cestovnih prijelaza.

 

NAjčitanije