Zagorski kuburaši kod županice

Autor

Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije jučer je u svojem uredu primila predsjednika Zagorskog saveza kubur

p_331880kuburasi.jpg
Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije jučer je u svojem uredu primila predsjednika Zagorskog saveza kuburaša, Mladena Hercigonju, te potpredsjednika Saveza, Tomicu Posleka i članove skupštine Saveza, Josipa Čučeka i Roberta Dimitrovskoga.


Razgovarali su o problemima i ciljevima kuburaškog saveza koji zasad okuplja preko polovice kuburaških udruga Krapinsko-zagorske županije. Cilj Saveza je da potiče, pomaže, razvija i čuva tradiciju pucanja iz povijesnog oružja Hrvatskog zagorja - kubure.

To planiraju ostvariti preko organiziranja kuburaških manifestacija, pružanjem pravne pomoći udrugama i društvima saveza, promicanjem kuburaštva kao turističke atrakcije u suradnji s turističkom zajednicom Krapinsko-zagorske županije, lobiranjem za nesmetan rad udruga i društava, te za promjenu postojećeg zakona o nabavi i držanju eksplozivnih tvari.

Također će pružati pomoć fizičkim osobama koje žele osnovati kuburašku udrugu, te aktivno sudjelovati u izradi prijedloga Zakona koji reguliraju problematiku rada kuburaša.
NAjčitanije