Zagorski OPG osvojio titulu šampiona na 10. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda 

drempetic1.jpg

OPG Andrija Drempetić iz Donje Stubice na 10. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda koji se održava u Zagrebu, osvojio je titulu šampiona u kategoriji kisela zimnica s patišonima, piše Radio Stubica.

Zlato je dobila i njihova miješana salata, kisela crvena paprika, kiseli krastavci i cikla, a priznanje pasirana rajčica.  OPG Drempetić već niz godina osvaja titulu šampiona na ovoj manifestaciji, što je samo potvrđuje kvalitetu domaće zimnice.

 Obrt Vinceljak iz Radoboja osvojio je tri diplome. Zlatnu za džem od kruške, srebro za viljamovku i priznanje za ocat od kruške. Obrt Slatko moje zeleno iz Donje Stubice dobio je srebrnu diplomu za ekstra džem od gorke naranče.

 Iz Krapinsko-zagorske županije još su sudjelovali OPG Sinković Danijel s bučinim uljem, pčelari Radovan Herceg i Josip Krog te OPG-i Franjo Korade, Milica Kunović i Stjepan Kraljić s prirodnim sokovima, piše Radio Stubica.

Sajam se održava povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva te se ove godine održava do 20. listopada na Europskom trgu u Zagrebu.

NAjčitanije