Zagorski OPG rasturio na Slavonskoj kobasijadi i osvojio zlatnu medalju!

Autor zagorje.com
naslovna (25).jpg

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije uz potporu županije i grada Zaboka usa 43. hrvatska branitelja učestvovala je jučer na 11. Slavonskoj kobasijadi u Dugoj Međi u organizaciji UHBDDR Duga Međa.

I ovom prilikom Slavonija se pokazala koliko je bogata onim što je najveće i istinsko bogatstvo, plodovima čovječjih ruku i slavonskim srcem ali i običajima koji su razgranati diljem Lijepe naše pa i u Hrvatskom zagorju.
U natjecateljskom dijelu domaćih delicija - kobasica od prijavljenih 29. uzoraka pristiglih na natjecanje čak 7. je bilo iz Krapinsko - zagorske županije.

Tradicionalna 11. kobasijada, manifestacija druženja, veselja, pjesme i plesa obilovala je prije svega prezentacijama domaćeg slavonskog proizvoda.

Zlatnu medalju,pehar i poklon pakete u iznimno jakoj konkurenciji uz stručni žiri pod pokroviteljstvom „Podravka d.d.“ osvojila je kobasica OPG Branko Kvež, poduzetnika iz Svetog Križa Začretje.

Druženje hrvatskih branitelja i građana uz glazbu i kušanje kobasica pristiglih na natjecanje svih natjecatelja, topla hrana i piće, velika vatra na kojoj su se pekle kobasice i špek nastavljeno je dugo u noć,a u zagorje je u večernjim satima stigao autobus sa zlatnom medaljom sa 11.slavonske kobasijade.