Zagorski policajci ponovo na vrhu najboljih i najspremnijih policajaca u Hrvatskoj

Autor zagorje.com
FotoJet(23).jpg

Na natjecanju ‘Štit Domovine Pula 2024.’, koje je održano u Puli i Medulinu, i ove su se godine među najboljima na vrhu našli i zagorski policajci.

Luka Špehar i Sandro Šlogar, policijski službenici Interventne jedinice policije PU krapinsko – zagorske zauzeli su drugo i treće mjesto u kategoriji najspremnijeg policijskog službenika, gdje je prvo mjesto pripalo Petru Volareviću iz PU dubrovačko – neretvanske.

Riječ je o natjecanju koje se u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova održalo već šestu godinu, a na kojem su sudjelovali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, veterani Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, pripadnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, kao i policijski službenici stranih policijskih snaga iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i Sjeverne Makedonije.

Natjecanje se po prvi put organiziralo na području Istarske županije, a nakon dvodnevnih kvalifikacija, 89 najspremnijih natjecatelja točno u 13 sati krenulo je s rta Kamenjak u borbu s izazovnom stazom duljine oko 36 kilometara, na kojoj su trčeći ili hodajući uz pomoć kompasa i topografskih zemljovida, noseći pritom obaveznu opremu i naoružanje ukupne mase oko deset kilograma, obavljali složene vojno-policijske zadaće.

Morali su uspješno proći navigaciju, prelaziti preko užeta i pješačkih prepreka, veslati, sastavljati i rastavljati oružje, savladati situacijski ulazak u prostoriju i gađanje te spuštanje niz liticu Cave Romane, nakon čega su utrčali u Arenu i pozdravom hrvatskoj zastavi odali počast svima onima koji su položili svoj život za Domovinu.

Još jednom su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave krapinsko-zagorske ostvarili iznimne rezultate na natjecanju za najspremnije, najspretnije i najbrže djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a iskazanim vještinama i sposobnostima dokazali su svoju spremnost na izazove današnjice i na očuvanje sigurnosti svojih sugrađanki i sugrađana te kako su hrvatski policajci dostojanstven i častan štit Domovine i svih njenih građana.

U kategoriji žena pobijedila je Magdalena Oršić iz PU bjelovarsko-bilogorske, drugoplasirana je bila Sara Grubić iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske, a trećeplasirana Martina Radman iz PU sisačko-moslavačke. 

U kategoriji policijskih službenika stranih policijskih snaga najspremnijim se pokazao Jure Majdić iz Slovenije, nakon kojega su u cilj utrčali Austrijanac David Pomer  i Slovenac Boštjan Koštomaj.

U kategoriji veterana Specijalne policije iz Domovinskog rata RH pobijedio je Marin Mikulec, drugoplasirani je bio Gabrijel Flegar, a trećeplasirani Franjo Ileković.

Najspremnijim sudionicima ovog zahtjevnog natjecanja pehare su uručili državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Tomislav Bilandžić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i načelnik PU istarske Alen Klabot, kao zapovjednik natjecanja.