Zagorski se branitelji bude

Autor

U Domovinskom ratu iz Zagorja je na bojištima diljem Lijepe naše sudjelovalo oko 11.000 branitelja. Velik dio njih još o

p_798634zag_branitelji.jpg
U Domovinskom ratu iz Zagorja je na bojištima diljem Lijepe naše sudjelovalo oko 11.000 branitelja. Velik dio njih još od 1994. godine bio je učlanjen u najveću braniteljsku udrugu Veterana Domovinskog rata.


No, posljednje tri godine rad ove udruge u Zagorju je gotovo zamro. Stoga je prije nešto više od tri mjeseca u Krapini ponovno održan Osnivački sabor za Krapinsko-zagorsku županiju, a veteranima su pridodani i dragovoljci. Proteklog vikenda u restoranu Zelenjak u Risvici kraj Kumrovca, održan je i Izborni sabor Udruge ogranka Klanjec.

Za predsjednika Ogranka, koji uz branitelje s područja Klanjca okuplja i članove iz Kumrovca, Tuhlja, Zagorskih Sela i Kraljevca na Sutli, izabran je Dubravko Lunko. Uz njega u Središnjem odboru su i: Mato Šego, Josip Vukina, Marijan Maček, Albin Greblički, Dražen Erdelić te Franjo Žlender.

U Nadzornom odboru su Goran Raumberger, Zvonko Antolić i Josip Broz, a u Sudu časti Darko Hlaban, Mladen Mustač i Marijan Preglej. Predsjednik Ogranka Dubravko Lunko rekao je da im je osnovni cilj briga za ostvarivanje braniteljskih prava te osnivanje klubova. Udruga će voditi brigu i o stradalnicima i obiteljima poginulih, a obilježavat će i značajne jubileje. Već 3. kolovoza obilježit će se 15. obljetnica osnivanja 103. zagorske brigade, a dva dana kasnije i Dan domovinske zahvalnosti.

Na osnivačkom Saboru bili su i predsjednik županijske Udruge Branko Bolfek, načelnici Kumrovca, Tuhlja i Zagorskih Sela Milivoj Prekratić, Milivoj Škvorc i Željko Kodrnja, a nakon Sabora priređen je domjenak te zajedničko druženje uz tamburaše Zelenjaka.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije