Zagorski štruklji postaju zaštičena robna marka

Autor

Osim zagorskog purana i meda, Krapinsko-zagorska županija uskoro bi mogla imati još zaštićenu robnu marku, a riječ je o

p_210787strukli1.jpg
Osim zagorskog purana i meda, Krapinsko-zagorska županija uskoro bi mogla imati još zaštićenu robnu marku, a riječ je o zagorskim štrukljima, autohtonom gastronomskom proizvodu.

Vrijednost projekta “Marketing zagorskih štruklja -autohtonog specijaliteta Hrvatskog zagorja” je 440 tisuća kuna. Sa 100 tisuća kuna sufinancirat će ga Županija Krapinsko-zagorska, 30 tisuća dat će zagorska Obrtnička komora dok bi nešto više od 300 tisuća trebalo osigurati Ministarstvo poljoprivrede.

Projekt bi trebao trajati 18 mjeseci, počevši od 1. rujna, a prema riječima voditelja projekta, Siniše Hajdaša Dončića, na početku će se održati niz promotivnih aktivnosti kako bi se stvorila baza podataka i utvrdio tradicionalni recept te definirao postupak pečenja u krušnoj peći.

U slijedećoj fazi istražit će se mogućnosti osiguranja glavnih sastojaka specijaliteta sa zagorskih poljoprivrednih gospodarstava te potom povezivanje proizvođača i ugostitelja, što bi na kraju trebala popratiti i cjelokupna marketinška kampanja.
NAjčitanije