Zagorski ugostitelj dobio potporu ministarstva za gradnju bazena

Autor mb/ik

Samo je jedan zagorski ugostitelj dobio potporu Ministarstva turizma i on će na jesen početi graditi bazen uz svoj postojeći turistički objekt, piše današnji Zagorski list.

bazen

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa dodjele bespovratnih potpora u 2016. godini pod nazivom 'Konkurentnost turističkog gospodarstva', kojim s ukupno 24,7 milijuna kuna sufinancira 515 projekata usmjerenih podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva, piše današnje tiskano izdanje Zagorskog lista.

Između ostalog, dodjeljuju se sredstva za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače. Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 176 bazena, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma.

Jedan od tih bazene će se graditi i u Zagorju. Kako je objavio Zagorski list, potporu ostvarenu kroz mjeru u kojoj se podupiru hoteli, kampovi, seljačka domaćinstva i objekti u domaćinstvu kroz podizanje kvalitete uz uvjet dostizanja više kategorije, razvoj i unaprjeđenje dodatnih sadržaja, obnovu proširenje i uređenje postojećih, uređenje izletišta, kušaonica, vinotočja, te izgradnja bazena u objektima u domaćinstvu dobio je Hotel&Restoran SE-MI iz Velikog Trgovišća.  Ostvario je potporu od 100.000 kuna.

Vlasnica i voditeljica poslovanja Senka Repovečki novinarima Zagorskog lista rekla je da će gradnja bazena krenuti na jesen te da za tu investiciju postoji interes.

(Pročitajte više o ovoj temi u tiskanom izdanju Zagorskog lista)

NAjčitanije