Zagorskim općinama i gradovima više od 2 milijuna kuna za projekte razvoja komunalnog gospodarstva

Za asfaltiranja, uređenja nerazvrstanih cesta, mrtvačnica, javne rasvjete, nabavku traktora...

Općina Lobor - asfaltiranje nerazvrstanih cesta ilustracija.jpg

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na svojim je web stranicama objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2022. godini. Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini, Ministarstvo je raspisalo 12. svibnja 2022. godine. Cilj raspisivanja samog poziva je poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda na područjima jedinica lokalne samouprave.

Na Javni poziv, koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 12. svibnja 2022. do 1. lipnja 2022. godine, 354 jedinica lokalne samouprave dostavilo je isto toliko projektnih prijedloga. Nakon provedene administrativne provjere proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva te su odobrena 353 projekta. Najmanji iznos sufinanciranja pojedinog projekta iznosi 20.000,00 kuna dok je najveći 120.000,00 kuna.
Gradovima i općinama u Krapinsko – zagorskoj županiji odobreno je ukupno 2.074.000 kuna.

Najveći iznosi

Najveće iznose, po 120 tisuća kuna, dobile su Općina Bedekovčina za rekonstrukciju postojeće ceste i komunalne infrastrukture u Magdalenićevoj ulici i rekonstrukciju postojeće, nerazvrstane spojne ceste i komunalne infrastrukture u Općini Bedekovčina, faza2., zatim Desinić za pojačano održavanje nerazvrstane ceste u Desiniću, kod Bidružice u duljini 290 m, Gornja Stubica za modernizaciju i asfaltiranje nerazvrstanih cesta, Grad Klanjec za izgradnju nogostupa uz ŽC2186 u naselju Gredice, dionica 1, Grad Pregrada za modernizaciju nerazvrstanih cesta, Općina Sveti Križ Začretje za izgradnju novog groblja te Općina Veliko Trgovišće za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Vižovlje – Domahovo.

Po 100 tisuća kuna dobivaju Općina Đurmanec za izgradnju potpornih zidova i uređenje pristupne staze na Mjesnom groblju u Đurmancu, Općina Kumrovec za podizanje energetske učinkovitosti modernizacijom i dogradnjom LED javne rasvjete, Općina Lobor za rekonstrukciju i sanaciju nerazvrstanih cesta, Općina Mače za za revitalizaciju parka Mače 1. faza, Općini Mihovljan za prilaz dječjem igralištu i šetnicu, Općini Petrovsko za investicijsko održavanje nerazvsrtanih cesta, Zagorskim Selima za sanaciju i uređenje nerazvsrtane ceste te Gradu Zlataru za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

20 do 50 tisuća kuna

Po 50 tisuća kuna dobivaju Općina Budinščina za modernizaciju javne rasvjete, faza 2., Općina Jesenje za izgradnju nadstrešnice i parkirališnog prostora, Općini Kraljevec na Sutli za nabavku traktora i opreme za obavljanje komunalnih djelatnosti, Općina Krapinske Toplice za poboljšanje kvalitete standarda, Općina Marija Bistrica izgradnju pješačkih staza uz županijsku cestu ŽC2221, Općina Novi Golubovec za asfaltiranje u 2022. godini te Općina Tuhelj za izgradnju javne rasvjete naselja Črešnjevec - odvojak Tušak Bednjanec.

Općina Hum na Sutli dobiva 39 tisuća kuna za modernizaciju javne rasvjete – zamjenu postojeće zastarjele rasvjete energetski učinkovitom i ekološki prihvatljivom, Općina Konjščina 25 tisuća kuna za izvanredno održavanje dijela Ulice Matije Gupca, a Općina Zlatar Bistrica 20 tisuća kuna za nabavku opreme za mrtvačnicu u Lovrečanu.